• VSR
  • VSR
  • VSR
  • VSR

Zomerbanden

Winterbanden nu wisselen

Ieder weertype stelt andere eisen aan de banden. Winterbanden presteren het beste bij temperaturen onder de +7°C. Wanneer temperaturen boven de + 7°C graden liggen dient u de winterbanden te wisselen voor zomerbanden. Uw banden moeten dus alstijd aangepast worden aan de weerstomstandigheden. Niet alleen voor uw eigen veiligheid, ook voor die van uw medeweggebruiker. Dus: zomerbanden in de zomer, en winterbanden in de winter.

 

Banden wisselen

Een ezelsbruggetje: wisseling van de tijd betekent ook wisseling van de banden! Maar als de temperaturen ook overdag nog beneden de 7 graden liggen kunt u nog even wachten. Maak dan wel alvast een afspraak met uw VSR-specialist. Zo voorkomt u wachttijden.

Caravanbanden

De caravanbanden kunnen door het lange stilstaan zijn beschadigd of uitgedroogd. Haal op tijd de caravan uit de stalling en laat uw vsr dealer de banden controleren. Ook in de vakantie is Veilig op weg noodzaak.

Zomer- versus winterbanden

 Voor uw eigen veiligheid en die van uw medeweggebruiker moet u uw bandenkeuze aanpassen aan de weersomstandigheden. Dat betekent zomerbanden in de zomer en winterbanden in de winter. Er zijn twee belangrijke verschillen tussen zomerbanden en winterbanden. Een daarvan is direct te zien: het profiel. Het andere zie je niet, maar is wel te voelen: de rubbersamenstelling. Beide verschillen hebben invloed op de remweg, afrolgeluid en rolweerstand.

Contact VSR

attention open in a new window AfdrukkenE-mail

John van der Drift (Secretaris)
Sinaasappelstraat 177/179
2564 EP 's-Gravenhage
Telefoon: 070 3239511

 
facebook 32 twitter 32 linkedin YouTube-social-squircle red 48px Logo Google plus

meerinfo

 

Espace 2015

attention open in a new window AfdrukkenE-mail

meerinfo

Sport

attention open in a new window AfdrukkenE-mail

meerinfo

bovag0  TotalLogo  carm0 carmf0